Какво е общото между шкафовете и стелажите?

метални стелажи
Най-очевидното сходство е целта: както шкафовете, така и стелажите се използват за съхранение на стоки. Ако вземем предвид рафтовите стелажи, тогава стоките, които трябва да се съхраняват, ще бъдат почти еднакви – документи, офис оборудване, някои относително малки парчета стоки в кутии, кутии или контейнери.

Вторият общ имот е строителството. Както рафтовете, така и шкафовете имат обща “рамка” – вертикално разположение на рафтове върху стелажи или тела в стените, са изработени от метал, боядисани по същия начин (със светлосива полимерна боя на прах).

Къде могат да се използват заедно шкафове и стелажи?

  • В магазините. Най-познатата симбиоза на гардероб и стелаж за неспециалиста е обикновен супермаркет, където стоките се поставят на рафтовете в търговския етаж, а на входа има място за съхранение на чанти и лични вещи, съставени от шкафчета. Често скъпите стоки (елитен алкохол, хайвер и др.) Се заключват в шкафове, но в този случай се използват не метални шкафове, а дървени или хладилни.
  • В офиси. Също така е много разпространен вариант за споделяне на стелажи и шкафове. За съхранение на хартиени документи се използват ценни предмети, пари, шкафове с подходящ дизайн (архивни, счетоводни, сейфове). Стелажите в офисите се използват главно за оборудване на битови и сервизни помещения, за съхранение на офис оборудване, консумативи (хартия за принтер, канцеларски материали), запаси от рекламни материали (каталози, брошури), архиви на специализирани списания, издадени от компанията и др. …
  • В производствените предприятия. В тази версия стелажите се използват за съхранение на произведени продукти, а шкафовете се използват за оборудване на съблекалните. За тази цел има специален тип метални шкафове – дрехи или гардеробни. Те могат да бъдат оборудвани с допълнителни рафтове за шапки, закачалки за дрехи, закачалки, стойки за обувки.
  • В складовете. Стелажите (рафт или палет ) се използват по предназначение – за съхранение на стоки. Шкафовете могат да се използват в различни варианти: за оборудване на съблекални (гардероби) и за съхранение на документи (архивни шкафове) и за защита на особено ценни стоки или документи (счетоводни шкафове или сейфове).

По този начин шкафовете и рафтовете образуват ефективна и надеждна симбиоза и често се използват заедно. Комбинираната им работа подобрява ефективността и безопасността на съхранението, както и осигурява удобство за персонала.

Продукти