Всичко за металните шкафове и металните гардероби. Какво трябва да знаете преди да ги закупите?

метален шкаф

В тази статия ще научите как да избирате метални шкафове и метални гардероби, както и техните предимства пред продуктите от други материали.

 

Стоманата съществува от почти 4000 години и участва в голяма част от ежедневието ни. Стоманени уреди, мебели, автомобили, автобуси, влакове, самолети и много други.

Тя има много предимства пред останалите материали. Тя е трайна, лесно се произвежда и може да се рециклира.

Обикновено стоманата не съдържа летливи органични съединения. Това са химикали, които продуктите отделят, когато стареят.

В случая с металните шкафчета, стоманата има няколко предимства пред другите материали.

По-специално, якостта позволява на елементите да бъдат по-тънки в сравнение с дървото или пластмасата. Затова металният шкаф има повече вътрешно пространство в сравнение с шкафовете, направени от други материали.

Металните изделия имат голяма стойност и дълголетие. Идеални са за фабрики, фитнес зали, офиси, болници и учебни заведения.

 

Кои са предимства на металните шкафове и грдероби

 

На първо място издържливост

Неоспорими са добрите качества на стоманата, нейната устойчивост на натоварване. В металните шкафове и гардероби могат да се съхраняват, както леки предмети, дрехи и обувки, така и тежки предмети, без това да ги повреди.

 

Металните шкафове и металните гардероби са устойчиви във времето

Тези метални продукти са устойчиви за дългосрочна употреба, в сравнение с дървените и пластмасовите изделия.  Изискват много малка поддръжка, за да се запазят в добро състояние.

 

 

Стабилност

Металните шкафове и гардероби са създадени за съхранение на тежки предмети, което означава, че са стабилни. Това качество ги прави безопасни за употреба дори от деца и по-възрастни хора.

 

Вентилация

В зависимост от модела на металното изделие има няколко вида отвори, в горната или долната част на вратите. Така дори, когато шкафът дълго време не се отваря, има сигурно проветрение.

 

Устойчивост на вредители

Стоманените шкафове и гардероби са устойчиви на външни вредители. Термити или какъвто и да е вид буболечки не могат да навредят на метала.

 

Сигурност

Металът е по-сигурен за съхранение на вещи, спрямо другите видове материали, с които се произвеждат подобни продукти. Брадвата и триона са безсилни в този случай.

 

Лесен за сглабяне

Всички метални шкафове и гардероби са лесни за сглобяване, с подходящите инструменти. Към всеки артикул има ръководство за монтаж. Също важно предимство е, че металните продукти са удобни за носене и транспортиране.

 

Как да изберем най-подходящия шкаф, според нуждите ни?

 

Винаги, когато става въпрос за покупки искаме да направим най-добрия избор и естествено на изгодна цена. Покупката на метални шкафове например, е дългосрочна инвестиция, което трябва да бъде съобразено с цената.

Направете проучване, съберете оферти и обмислете добре каква сума имате готовност да вложите и какво качество на продукта ще очаквате в замяна.

Колкото и да са изкушаващи най-ниските цени, те понякога не са добър вариант, освен ако нямате желание съвсем скоро след покупката на шкафовете да се занимавате с тяхното ремонтиране, заради ниското качество. Често по-евтиното излиза всъщност по-скъпо.

След като се спрете на няколко варианта е добре да се направи сравнение по отношение на издържливостта и устойчивостта във времето, за да видите кой материал за шкаф е най-добрият избор за вашите нужди.

Избор на правилните материали

 

Ръждата е един от най-важните фактори, които трябва да се вземе предвид, особено когато избирате шкафове за съблекални. Ако се сблъскате с този проблем, всеки път след като премахнете ръждата, шкафовете трябва да се пребоядисват.

 

HDPE

Някои производители използват вместо метал HDPE (полиетилен с висока плътност), който представлява много здрава пластмаса. Изборът на HDPE върху стандартен метал има много предимства. Предимство номер едно е, че шкафовете с HDPE имат по-голяма устойчивост на удар, отколкото металните, което води до по-малко вдлъбнатини и повреди на повърхността в сравнение със стандартните метални шкафове.

Тъй като HDPE е пластмаса, не е податлива на ръжда. Може дори да се справи с появата и разрастването на мухъл, благодарение на плътната пластмасова конструкция.

 

Прахово боядисване

Праховото боядисване гарантира надеждна анти-корозионна защита на металните повърхности при различни условия. Този вид боядисване е в пъти по-устойчиво на удар, надраскване и позволява равномерно покритие. Праховата боя може да добие много по-здрав слой, отколкото обикновената течна боя, без да се разтича или подува и е с гаранция от 10 години.

 

Поддържане на металните шкафове

След около пет години металните шкафове може би ще имат нужда от лек ремонт и разбира се основно почистване. Ако изберете HDPE или праховото боядисване за покритие на шкафче, трябва само да извършите леко почистване, тъй като не би трябвало да има необходимост от пребоядисване.

След 10 години употреба, шкафовете ще изискват незначителна поддръжка, докато евтините метални шкафове вероятно отчаяно ще се нуждаят от множество бояджийска работа, както и от по-ангажирана поддръжка, за да се гарантира отново доброто им състояние.

 

Независимо какво точно търсите – метални шкафове, метални гардероби, работни маси или офис шкафове за документи, не забравяйте – ние от метални шкафове Хъс се отличаваме с желанието си да посрещнем нуждите на клиента. Можем да дадем стандартни решения или да създадем нов продукт, съобразен с точните детайли и изисквания на клиента. Метални шкафове Хъс можем да ви помогнем и в процесите, свързани с сглобяването и инсталацията на шкафовете.

При нас ще намерите:

Продукти